dimarts, 30 de març del 2010

Cerdanyola reclama que l'Ajuntament recuperi el control de la remediació de Can Planas


La Plataforma Cerdanyola sense Abocadors reclama al nou govern municipal la recuperació dels treballs tècnics i el debat polític sobre la remediació de Can Planas per fer-ho més participatiu i en detriment del control que consideren que ostenta el Consorci del Centre Direccional.

La plataforma considera que l'Ajuntament, com a entitat més propera a la ciutadania, hauria de centralitzar tot el que afecti a la situació dels abocadors de la Plana del Castell ja que es tracta d'un tema que "afecta la salut i el medi ambient" de Cerdanyola.

El col.lectiu ha adreçat una instància a cada grup municipal del consistori perquè es recuperi "al 100% el control" sobre la remediació dels abocadors. Segons la plataforma, l'Ajuntament, l'Agència de Residus i l'Entitat Metropolitana (EMSHTR) van signar "a correcuita" el conveni per a la remediació davant "la investigació oberta per la fiscalia" en la que consideren aquestes administracions "entitats amb presumpta responsabilitat penal".

El col.lectiu considera que en aquell moment les competències tècniques i el debat polític sobre els abocadors "es van treure de l'Ajuntament i es van traslladar" al Consorci del Centre Direccional, cosa que va "empobrir la gestió directa del problema dels abocadors" per part dels organismes polítics i els serveis tècnics de l'Ajuntament.

Notícia extreta de www.cerdanyola.info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada