diumenge, 11 de gener del 2009

Abocadors tòxics a Cerdanyola: o la salut o el negoci

Cerdanyola del Vallès debat el seu futur en els propers mesos: la construcció del Centre Direccional posarà fi a l'últim corredor natural entre la serra de Collserola i Sant Llorenç de Munt.

La gravetat de l'amenaça es potencia pel fet que la construcció d'aquest complex urbanístic es pretén realitzar en terrenys contaminats durant més de 20 anys, zones convertides en abocadors legals i pirates que encara recullen 2.445.000 metres cúbics de residus tòxics industrials com fosa d'alumini, crom hexavalent, fibrociment...

L'existència d'aquests abocadors ha estat denunciada durant anys per entitats, organitzacions polítiques locals i ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola. Tanmateix, els governs encapçalats per PSC o ICV-EUiA han fet mans i mànigues per tirar endavant el projecte urbanístic, a qualsevol preu, amagant el perill que representen els abocadors tòxics per a la salut de les persones i del medi.

Durant aquest Nadal la Plataforma "Cerdanyola sense abocadors" desenvoluparà una campanya de sensibilització entre la població de Cerdanyola del Vallès, una població que haurem d'optar entre la salut o la construcció del Direccional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada