dimecres, 27 de maig de 2009

Nou intent de censura per part de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Un cop més, la celebració d’una xerrada organitzada per la Plataforma Cerdanyola sense abocadors de Cerdanyola del Vallès torna a estar amenaçada per part del govern municipal

La Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors hem organitzat per al proper dia 6 de juny de 2009 a les 18 hores la xerrada titulada "Medi ambient i càncer: abocadors de residus tòxics i perillosos". La ponència serà impartida pel Dr. Josep Ferris i Tortajada, especialista en oncologia infantil de l’Hospital Infantil Universitari La Fé de València. El Dr. Ferris, tambéparlarà de la relació entre la contaminació del medi i malalties concretes com lafibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.

Per a la realització de l’acte, es sol•licità un espai municipal (sala 6 de l’Ateneu de Cerdanyola) amb l’antelació necessària i pels procediments establerts, que fou confirmat tant per part del responsable de l’Ateneu com pel Departament implicat (Sanitat, que depèn de la regidoria de Serveis a les Persones i Drets civils).

Tanmateix, ahir dimarts dia 26 de maig de 2009, havent iniciat la difusió via correu electrònic i l’encartellament sobre l’acte, la reacció de l’Ajuntament fou immediata: l’interlocutor de l’Ateneu es posà en contacte amb una de les persones que havia fet la sol•licitud acusant-la d’engany i amenaçant-la amb què la xerrada no es celebraria, ja que es tractava d’un acte polític i el dia 6 és dia de reflexió.

El que els senyors de l’Ajuntament no saben és que la Plataforma, prèviament, ja havíem consultat la Junta electoral per mitjà dels nostres advocats per si hi havia cap inconvenient en realitzar aquesta xerrada el dia abans de les eleccions europees. La resposta de la Junta fou que no hi havia cap problema, donat que el què està prohibit és realitzar actes en els que es demani el vot per alguna opció política que es presenti a les eleccions.

Ara farà just un any, tingué lloc un primer atemptat a la llibertat d’expressió de la Plataforma. L’Alcalde de Cerdanyola del Vallès, Sr. Antoni Morral i Berenguer, exercí pressions polítiques sobre el Bisbat per suspendre l’acte sobre els abocadors de la Plana de lCastell al Centre direccional, que es preveia celebrar al Centre Parroquial de la ciutat.

Finalment, la denúncia pública de l’intent de censura “ajudà” a què l’Ajuntament es fes
enrere...

Ara, com aleshores, ens trobem davant d’una reacció inconcebible davant d’un acte informatiu sobre un tema que afecta la salut i el medi ambient de la població, fonamentat amb dades científiques i objectives. I com ara fa un any, ens recorda actuacions d’èpoques que consideràvem superades... Ens ho recorda massa...

Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors
A Cerdanyola del Vallès, 27 de maig de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari